BALIKESİR-TÜRKİYE



                                                          

      
   

  



 ido erdek babdırma

 erdek narlı ocaklar ulaşım


 






erdek camping

 BOT KULLANIMI HAKKINDA PRATİK BİLGİLER

 erdek dalış kulübü

 

 DENİZ AMBULANS ERDEK 0212 444 83 53

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam31
Toplam Ziyaret1035430
Site Haritası

Su sporları & Dalış

                              

                                                 SU SPORLARI & DALIŞ

  ERDEK NARLI 

Su Sporları olarak; Yöresel Tekne Turları, Banana,Su Kayağı, Jet Ski ve Su Altı Dalışları genel olarak Erdek,Ocaklar,ve kapıdağ yarımadası koylarından  yapılmaktadır.

 

 kücük ova dalış

 

SCUBA DİVİNG (Su Altı Dalış)

Kapıdağ Yarım Adasının binlerce yıl sonrası oluşan su altı güzelliklerini ve zenginliklerini en doğal haliyle;aşağıdaki bölgeler'de uygun ekipmanlarınız ile dalış yaparak görebilirsiniz.

 

  1. PAŞA LİMANI ADASI
  2. MARMARA ADASI(Asmalı Köyü - Saray Köyü)
  3. TURANLAR
  4. ORMANLI KÖYÜ KIYILARI 

                             Dalış hakkında önemli bilgiler

                                     Derinlik sarhoşluğu...

Derinlik sarhoşluğu (azot narkozu, inert gaz narkozu ve Martini etkisi olarak da bilinir) derinlerde aletli dalış yapılırken meydana gelen geri döndürülebilir bilinç bozukluğudur.

Alkol zehirlenmesi veya azot oksit solunmasındakine benzer bir durumdur. Sığ dalışlarda da olabilir ancak genellikle 30 metreden (100 ft) daha derine inilmeden dikkat çekici hale gelmez.

Helyum dışında solunabilen tüm gazların narkotik etkisi vardır.

Lipofilisitesi yüksek gazlarda bu etki daha büyüktür. Derinlik arttıkça dalgıçın durumu da giderek artan bir şekilde bozulur ve etki zararlı bir hale gelebilir. Dalgıçlar bu etkilerin üstesinden gelmeyi öğrenmiş olsa bile bir ilaç toleransı geliştirilmesi mümkün değildir. Narkoz bütün daldıçları etkilerken, hangi derinlikteki narkozun etkileyeceğini tahmin etmek zordur.

Hassasiyet dalıştan dalışa ve bireyler arasında büyük değişiklik göstermektedir. Durum, daha sığ sulara yükselindiğinde, uzun dönemli herhangi bir etkisi olmadan tamamen tersine döndürülür. Bu nedenle açık sularda dalış yapılırken, oluşan narkoz nadiren ciddi bir sağlık problemine dönüşür. Bu durumda dalgıç narkozun semptomlarına karşı uyanık olmalı ve yükselerek durumu kontrol altına almalıdır. 40 m'yi (130 ft) aşan dalışlar rekreasyonel (eğlence, hobi amaçlı) dalgıçlığın kapsamı dışında kabul edilir.

Kaynak makaleler.com

Yazar:Salih Zeki Çavdaroğlu

                         WİND SURF (Rüzgar Sörfü ve Yelkenli)

Kapıdağ Yarım Adası kıyıları;kendine özgü rüzgarıyla;Rüzgar Sörfü ve Yelkenli tutkunlarına çok güzel bir ortam sunuyor.

Erdek ilçesi ve diğer köylerde Rüzgar Sörfü ve Yelkenli için yeterince elverişlidir.

Windsurf için en ideal ay Ağustos ayı sonlarında ve devamındadır.Faliyetler Yelken İhtisas Kulüplerince yapılmaktadır.

Bandırma Yelken İhtisas Kulübü
Adres: Atatürk Cad. No:339 Bandırma
Tel: 0 266 733 86 00
Faks: 0 266 733 86 13

ULUSLARARASI SPOR MÜSABAKALARI
Ağustos ayının 4. haftasında;Rusya, Bulgaristan, Malta, Kazakistan, Ukrayna, Çekoslovakya, Yugoslavya,İspanya ve İsviçre’nin katılımı ile Uluslar arası Triathlon müsabakası düzenlenmektedir. 
İrtibat Tel: Erdek Belediyesi- 0 266 835 10 50

                                       RÜZGAR SÖRFÜ ...

Yelkenli olan rüzgar sörfü, sörf gibi, büyük dalgaların kırıldığı özel kumsallar gerektirmez. Bu nedenle de çok yaygın olarak yapılır. 1970’lerde bir spor olarak kabul edilen rüzgar sörfünü ilk kez kimin bulduğu bilinmiyor. Ama,bu heyecanlı, hareketli sporun öncülüğünü 1968’de California’da Henry Hoyle Schweitzer ve Jim Drake yapmıştır.rüzgar sörfü birçok nedenle yaygın bir spor olmuştur. Sörf tahtasına çıkıp düşmeden yelkeni kaldırarak rüzgarla kaymaya başlamak, bu spora yeni başlayanlar için çok heyecan vericidir. Ne var ki, kolay görünen bu sporda ilerlemek çok çalışma ve sabır gerektirir. Yeni başlayanlar düşmekten yılmamalıdır. Deneyim kazandıkça dengenin ve ustalığın sürekli artması bu sporun heyecanının sürmesini sağlar. Büyük bir hızla dalgaların üstünde uçar gibi gitmek çok zevklidir.

Rüzgar sörfünde, sörf tahtasına takılan yelken üç ana bölümden oluşur. Bunlar; yelken direği, yelken ve tutma çatalıdır. Sörf tahtası polyester veya polietilen gibi sert bir addeden yapılır. Plastik bir köpükle doldurularak suda yüzecek biçimde hafif ve güçlü olması sağlanmıştır. Tahtanın üst yüzü sörfçünün ayağının kaymaması için pürüzlü, arka yüzü ise suda hızlı gidebilmesi için pürüzsüz bir yapıdadır. Tahtanın altında ortada, denge kanatçığının takıldığı bir yarık vardır. Tahtanın arka tarafında da sörfü yönlendirmeye yarayan dümen kanatçığı vardır. Sörf tahtasının üst yüzünde ise yelken direğinin girdiği bir delik vardır.

Genellikle alüminyumdan veya camyününden yapılan yelken direği çok esnektir. İçine su girmemesi için üst ucu kapalı olan direğin alt ucuna direğe çok büyük bir hareketlilik veren ekleöli bir ayak vardır.

Genellikle 5-6 m² büyüklükteki yelken sert polyesterden yapılır. Güneş ışığı ve neme karşı dayanıklıdır. Bazı yelkenlerde yelkeni güçlendirmek için içine çubuklar geçirilen cepler vardır. Alüminyumdan yapılan tutma çatalı, kaygan olmaması için kauçukla kaplanmıştır.

Rüzgar sörfünü öğrenmenin en iyi yolu bir sörf okuluna gitmektir. Bu sporun geliştiği ülkelerdeki okulların çoğunda, karada bulunan ve özel bir sistem sayesinde su yüzeyindeymiş gibi kullanılan sörf donanımı vardır. Bunların yardımıyla, ıslanma korkusu olmadan sörf öğrenilebilir. Öğrencinin yanında bulunan öğretmen kuralları öğretir ve yapılan yanlışları hemen düzeltir. Böylece rüzgar sörfünün kuralları kolayca öğrenilir.

Rüzgar yönü, akıntı, ağırlık kullanımı konularındaki kurallar yelken sporundaki gibidir. Bu nedenle biraz yelken bilgisi rüzgar sörfünü öğrenmekte çok iyi olur. Rüzgar sörfünün temel kurallarını öğrenen ve ustalaşan sörfçü, sörf tahtasının üstünde akrobatik hareketler denemeye girişebilir. Bu, yapması gibi izlemesi de çok zevkli bir gösteridir.

Günümüzde olimpiyat sporları arasına girmiş olan rüzgar sörfü, ilk kez 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda yarışma kapsamına alınmıştır.

Kaynak makaleler.com

Yazar:Nilay AYDIN

                                  JET SKİ

  NARLI OCAKLAR JET SKİ

  Erdek kamplar plajı & Ocaklar  plajında da jet ski kiralama hizmeti verilmektedir.

  erdek narlı ocaklar banana

 Tatilciler deniz korkularını Erdek'te banana turlarıyla yeniyorlar.

                                             

 

                                                         Moderatör:Özlem
 


Yorumlar - Yorum Yaz

                        

 liman avm

 özen marin 

  SUZİKİ MARİN EVİNRUDE JOHNSON YAMAHA MOTOR BAKIM TAMİR VE SERVİSİ  

     

  mesut deniz araçları erdek